Skip to main content

IJzer- en staalindustrie:

Ovens voor staalproductie en bewerking.

Wij bekleden verschillende soorten ovens voor de ijzer- en staalindustrie

Het hart van de Nederlandse ijzer- en staalindustrie ligt natuurlijk in de Gemeente Velsen, want hier is al meer dan 100 jaar TATA Steel de producent van misschien wel het beste staal wereldwijd.

Onze werkplaats ligt op steenworp afstand van TATA Steel en hier ligt dan ook de grondslag voor het vakmanschap van Refracon Aannemers Ovenbouw .

Dankzij onze jarenlange kennis voorzien wij verschillende soorten ovens van hittebestendig materiaal voor de ijzer- en staalindustrie. Denk bijvoorbeeld aan kookovens, smelt- of gietovens en natuurlijk hoogovens. Alles exact op maat en geen wens is te gek!

Contact openemen

Vakmanschap en kwaliteit

Bij Refracon Aannemers Ovenbouw staat vakmanschap en kwaliteit centraal bij de bekleding van elke oven. Zo ook voor de bekleding van thermische ovens voor de ijzer- en staalindustrie. Industriële ovenbouw is een specialistisch vak dat veel ervaring, kennis en vaardigheid vereist. Gelukkig kunnen wij dit garanderen dankzij onze uitgebreide ervaring in verschillende branches.

Zodoende zijn wij voor vele opdrachtgevers en relaties een vaste partner voor de bekleding van ovens, specifiek voor de ijzer- en staalindustrie.

Bij ons ontvangen opdrachtgevers namelijk hun aangeleverde ovenconstructies bekleed met hittebestendig materiaal, welke precies aansluiten op hun wensen en eisen en exact volgens bouwtekening. Ongeacht de precieze functie van de door ons te bekelden oven staat ons team vakspecialisten klaar om ieder project van tekening tot realisatie professioneel én tijdig op te leveren.

Contact openemen

Onze belofte aan opdrachtgevers

Wij streven altijd naar een lange samenwerkingen met onze opdrachtgevers. Om dit te realiseren hanteren wij een aantal eisen die wij onszelf hebben opgelegd en altijd nastreven.

  • Kwaliteit; een logische eis toch? Net als u willen wij alleen dat de allerbeste ovens onze werkplaats uitrollen.
  • Duurzaamheid; in de zin van een lange levensduur. Want ook dat is duurzaamheid.
  • Communicatie; alle projecten waarvoor wij ingeschakeld worden kennen een strakke planning.
Ontdek onze belofte

Overige toepassingen van onze ovens

Crematoria

Wij voorzien ovens voor crematoria van hittebestendige bekleding. In onze werkplaats bekleden we aangeleverde constructies, van onder andere vuurvaste stenen. De ovens worden vervolgens op hun eindbestemming samengesteld en aangesloten.

Maakindustrie

Tot slot brengen wij ook hittebestendige bekleding aan voor ovens voor de maakindustrie, een algemene term door de verschillende branches waarvoor wij industriële ovens bekleden. Hieronder vallen ook verbrandingsovens voor de afvalverwerking.