Skip to main content

Onze belofte:

Samen een effectieve en langdurige samenwerking opbouwen.

Samenwerken aan een zo efficiënt mogelijk bouwproces

Bij Refracon Aannemers Ovenbouw streven wij altijd naar een vruchtbare en langdurige samenwerking, waarbij onze klanten weten wat ze aan ons hebben én weten dat zij altijd op ons kunnen bouwen voor het beste resultaat.

Het mes snijd namelijk aan twee kanten bij een langdurige samenwerking.

Naarmate de samenwerking vordert, kunnen wij namelijk uw wensen steeds beter vertalen in de ovens die wij voor u bekleden. Dat maakt het proces effectiever. Dit scheelt kosten en maakt het (tussentijdse) overleg minder nodig, wat alles soepeler maakt.

Om een lange samenwerkingen te realiseren hanteren wij een aantal eisen die wij onszelf hebben opgelegd en altijd nastreven.

Contact openemen

De eisen die wij hanteren

Kwaliteit; een logische eis toch? Net als u willen wij alleen dat de allerbeste ovens onze werkplaats uitrollen. Kwaliteit is ook het exact volgen van uw bouwtekening, het is immers heel nauwkeurig maatwerk! Maar ook geven wij waar wij nodig achten advies vooraf of tijdens de bekleding van uw oven, voor een optimaal resultaat.

Duurzaamheid; in de zin van een lange levensduur. Want ook dat is duurzaamheid. Alle ovens die wij voorzien van hittebestendige bekleding hebben de langst mogelijke levensduur dankzij het gebruik van de beste materialen en vakkundige installatie dankzij onze jarenlange ervaring. Ook bieden wij onderhoud om deze duurzaamheid te waarborgen.

Communicatie; alle projecten waarvoor wij ingeschakeld worden kennen een strakke planning. Om dit vanuit ons waar te kunnen maken weten wij dat heldere en effectieve communicatie van belang is. We houden daarom korte lijnen aan met onze opdrachtgevers, maar praten niet onnodig en oeverloos over het project. We bespreken de noodzakelijkheden en houden u op de hoogte van planning en deadlines.

Contact openemen

De toepassingen van onze ovens

IJzer- en staalindustrie

Omdat wij gevestigd zijn in de schaduw van TATA Steel IJmuiden, kan het natuurlijk niet anders dat wij ovens speciaal voor de ijzer- en staalindustrie bekleden. Sterker nog, vanuit deze ervaring zijn wij ook ovens gaan bekleden voor andere toepassingen.

Crematoria

Wij voorzien ovens voor crematoria van hittebestendige bekleding. In onze werkplaats bekleden we aangeleverde constructies, van onder andere vuurvaste stenen. De ovens worden vervolgens op hun eindbestemming samengesteld en aangesloten.

Maakindustrie

Tot slot brengen wij ook hittebestendige bekleding aan voor ovens voor de maakindustrie, een algemene term door de verschillende branches waarvoor wij industriële ovens bekleden. Hieronder vallen ook verbrandingsovens voor de afvalverwerking.