Skip to main content

Thermische ovenbouw:

Specialist in het bekleding van ovenconstructies.

Thermische Ovenbouw vergt vakspecialisten

Als Refracon Aannemers Ovenbouw zijn wij gevestigd in Veslen-Noord, een logische plek voor het ontstaan van een aannemer gespecialiseerd in het hittebestendig maken van thermische ovens. Onze werkplaats ligt namelijk in de schaduw van staalgigant TATA Steel IJmuiden.

Onze voornaamste werkzaamheden bestaan uit het bekleden van thermische ovens met hittebestendig materialen, waaronder smelt- en verbrandingsovens. De industriële steenovens die bij ons de werkplaats uitrollen kennen bovendien  verschillende toepassingen.

Dankzij onze jarenlange ervaring en belofte aan al onze opdrachtgevers, zijn wij uitgegroeid tot een vaste partners en gaan door ons beklede ovens heel europa over.

Wilt u eens kennismaken of een project bespreken?

Contact openemen

Een greep uit onze diensten

Bij Refracon Ovenbouw bieden wij voor onze opdrachtgevers verschillende ovenbouwkundige oplossingen voor onder andere:

  • Advies over nieuwe of bestaande installaties.
  • Inkoop van vuurvaste materialen.
  • Complete vuurvaste maken van uw installatie.
  • Onderhoud en reparaties aan bestaande ovens.
Contact openemen

De toepassingen van onze ovens

IJzer- en staalindustrie

Omdat wij gevestigd zijn in de schaduw van TATA Steel IJmuiden, kan het natuurlijk niet anders dat wij ovens speciaal voor de ijzer- en staalindustrie bekleden. Sterker nog, vanuit deze ervaring zijn wij ook ovens gaan bekleden voor andere toepassingen.

Crematoria

Wij voorzien ovens voor crematoria van hittebestendige bekleding. In onze werkplaats bekleden we aangeleverde constructies, van onder andere vuurvaste stenen. De ovens worden vervolgens op hun eindbestemming samengesteld en aangesloten.

Maakindustrie

Tot slot brengen wij ook hittebestendige bekleding aan voor ovens voor de maakindustrie, een algemene term door de verschillende branches waarvoor wij industriële ovens bekleden. Hieronder vallen ook verbrandingsovens voor de afvalverwerking.